· 

Weg met die Furminator!

Op dit moment gaat het als een lopend vuurtje over Facebook: de Action heeft de  Furminator aan het assortiment toegevoegd. Dit gereedschap (of beter, martelwerktuig) moet je echt ver uit de buurt van je kat houden!

 

Op de website van de Action is het volgende te lezen:

 

"- Gebogen design voor comfort en betere prestaties
- Borstel wekelijks voor een glanzende, klitvrije vacht
- Aanzienlijk minder haaruitval bij regelmatig gebruik

 

De Furminator is dé must voor iedere katteneigenaar. Je verzorgt en kamt het haar en verwijdert eenvoudig klitten in een oogwenk."

  

Laat ik daar eens kort op ingaan:

 

"Gebogen design voor comfort en betere prestaties."

Ofwel: je kunt de Furminator zó stevig vasthouden dat je flink hard en diep door de vacht kunt raggen. Je snijdt in de vacht en trekt haren uit de huid. Probeer de Furminator anders eens op je eigen hoofd, ik denk dat je dat maar één keer doet…

 

"Borstel wekelijks voor een glanzende, klitvrije vacht."

Een gezonde kat is zelf in staat om zijn vacht te onderhouden en hoeft niet wekelijks geborsteld te worden. De kat beschikt over zijn eigen gereedschap, namelijk zijn tong. Op de tong zitten allemaal kleine haakjes (vandaar het schurende gevoel als een kat je hand likt) die ervoor zorgen dat hij zijn eigen vacht kan ontwarren.

  

"Aanzienlijk minder haaruitval bij regelmatig gebruik." 

Daar hebben ze een punt. Als je maar vaak genoeg met de Furminator kamt, zal de haargroei dusdanig verstoort worden dat er gewoon minder of geen haar teruggroeit. Dat betekent dat er minder haren zijn die uit kunnen vallen, maar ook een veel dunnere vacht of zelfs kale plekken. En dat wil je toch niet? De vacht heeft onder andere een bedekkende en beschermende functie voor de huid en dat willen we graag zo houden. Voordat het zover is dat de haargroei dusdanig verstoort is dat er minder of geen haar teruggroeit, zullen er overigens alleen maar méér klitten ontstaan. De haren raken bij elke borstelbeurt beschadigd waardoor ze aan elkaar gaan klitten. Tevens zijn de haren die teruggroeien van een veel slechtere kwaliteit, wat ook klitvorming in de hand werkt. Ook zullen de haren juist sneller uitvallen wanneer de haarzakjes beschadigd raken door het vele borstelen en het mechanische geweld van de Furminator; omdat de haarzakjes beschadigd raken kan de haarwortel niet meer stevig in het haarzakje staan.

 

"De Furminator is dé must voor iedere katteneigenaar. Je verzorgt en kamt het haar en verwijdert eenvoudig klitten in een oogwenk."

Volgens mij is uit bovenstaand verhaal al duidelijk geworden dat de Furminator juist vermeden moet worden. Maar wat dan wel? Zoals eerder vermeld kan een gezonde kat zichzelf prima verzorgen. Soms hebben katten echter wat hulp nodig. Controleer daarom met je vingers de vacht en gebruik je vingers om eventueel een beginnend klitje te ontwarren. Het verwijderen van een beginnend klitje kan ook met de punt van de combikam. Een licht vochtig microvezeldoekje kan ingezet worden om loszittend haar bij kortharige katten uit de vacht te halen. Een grove combikam met afgeronde punten is prima om tijdens de ruiperiode losjes door te kammen. Zitten er veel losse oude haren in de vacht, dan kan een slickerborsteltje gebruikt worden. Ontstaan er teveel klitten om zelf te verwijderen of ontstaat er zelfs vilt? Wacht dan niet te lang om een kat-, vacht- en huidvriendelijke kattentrimmer in te schakelen. Klitten en vilt zijn erg pijnlijk voor een kat en hoe langer je wacht, hoe erger het wordt. 

superdeal

Bij de Action kost de Furminator € 9,99. Ik heb nu dé deal voor jou, waarvoor je niet eens de deur uit hoeft. Voor hetzelfde geld van een Furminator krijg jij van mij een geschikte combikam óf slickerborstel en een klein presentje, inclusief verzendkosten. Interesse? Stuur me een mailtje: info@catcoatcare.nl of laat het me weten via de contactpagina. Deze actie loopt tot en met 16 augustus 2019.

Tip

Heb je per ongeluk toch een Furminator in huis? Beloof me dan dat je die nooit meer voor je kat gebruikt! Waar de Furminator wel heel handig voor is, is het haarvrij krijgen van tapijt. Ik gebruik de Furminator regelmatig op de vloerbedekking van de trap en op de droogloopmat!

Afspraak of meer informatie?

Wil je na het lezen van dit blogje meer informatie of wil je een afspraak maken? Klik dan op onderstaande knop om contact met me op te nemen.

p.s.

Dit artikel is niet bedoeld om kwaad te spreken over de Action. De Furminator die ze nieuw in het assortiment hebben en de populariteit van dit artikel zijn slechts aanleiding geweest om dit blogje te schrijven.