· 

Boekreview 'Klitvrije kat, zo doe je dat!'

Alweer even geleden was ik aanwezig bij de boeklancering van het boek 'Klitvrije kat, zo doe je dat!'. Het boek is geschreven door mijn collega-kattentrimmer Wendy Govers-van Thiel. Wendy heeft een trimsalon én een prachtig kattenhotel in Gemert, genaamd 'Cats Only'. 

 

De boeklancering was werkelijk een feestje. Naast de heerlijkste hapjes en drankjes waren er lezingen van diverse interessante sprekers. Zo vertelde Tineke de Wit over Feliway, toonde Ina van Berkum van Cats & Things het ultieme kattenspeelgoed en Arianne Liefrink van Voer voor katten praatte de toehoorders bij over de invloed van voeding op de vachtconditie. 

 

Na al deze inspirerende lezingen was voor Wendy hét moment aangebroken: de presentatie van haar eerste hard-copy boek 'Een klitvrije kat, zo doe je dat!'. Na afloop van de feestelijke boekpresentatie nam ook ik het boek mee naar huis.

 

het boek

Dat er veel over vachtverzorging te vertellen valt, bewijst dit boek wel. Maar liefst 165 pagina's informatie over de kattenvacht en hoe deze te verzorgen. Het boek geeft algemene informatie over de haargroeicyclus, hoe een kat z'n vacht zelf normaal gesproken verzorgt en hoe vachtproblemen ontstaan. Soms is het nodig als de eigenaar de kat een handje helpt met de vachtverzorging en stap voor stap wordt beschreven hoe de eigenaar dit het beste kan doen. Enerzijds staat per seizoen beschreven waar de vacht behoefte aan heeft qua hulp van de eigenaar (meer hulp als de kat in de rui is, minder als de vacht 'in rust' is) en ook hoe die hulp er dan uit ziet. Welk materiaal je het best gebruikt en hóe je het materiaal gebruikt zijn ook onderwerpen die uitvoerig aan bod komen. Dit alles is geschreven met als uitgangspunt een kat-, vacht- en huidvriendelijke aanpak.

 

Dit boek is erg begrijpelijk geschreven voor iedereen die geen opleiding tot kattentrimmer heeft gevolgd. Het staat vol met interessante weetjes en bruikbare tips. Om deze reden vind ik het boek een aanrader voor elke katteneigenaar. 

 

Boekpartner

Ik ben zelfs zó enthousiast, dat ik met het verschijnen van de tweede druk boekpartner ben geworden! De eerste druk was zo gewild dat deze inmiddels nagenoeg uitverkocht is. Afgelopen vrijdag is de tweede druk verschenen en Cat Coat Care wordt daarin vermeld. Hoe leuk is dat?

 

Om het nóg leuker te maken en omdat ik vind dat iedere kattenliefhebber deze vachtbijbel op z'n nachtkastje moet hebben, heb ik binnenkort een superleuke aanbieding voor jullie in petto! Houd de website en de Facebookpagina goed in de gaten voor meer informatie. 

 

Bronvermelding foto: www.cats-only.nl