Hoe verloopt een trimbehandeling?

Ik werk niet-invasief, dat betekent dat ik kat-, huid- en vachtvriendelijk te werk ga. 

Ik werk mobiel, dat betekent dat ik uw kat(ten) bij u thuis kom trimmen. Ik neem hiervoor mijn trimuitrusting mee; u hoeft zelf niets in huis te hebben. U kunt bij de trimbehandeling aanwezig zijn. 

Afhankelijk van de hoeveelheid klitten en/of viltvorming stel ik vast wat er moet gebeuren en dit bespreek ik met u.

Ik verwijder klitten en vilt met behulp van een kam, slickerborsteltje en een tondeuse. Na het verwijderen  kam ik uw kat nog losjes door om er zeker van te zijn dat er geen klitje is achtergebleven.

Ik neem de tijd om de trimbehandeling uit te voeren. Wanneer de kat aangeeft een time-out nodig te hebben, krijgt hij dit. De kat is in de lead!

Tijdens de trimbehandeling vertel ik wat ik doe en geef ik advies over hoe u het beste zelf de vacht van uw kat kunt onderhouden. Dit advies is gratis bij de behandeling inbegrepen.

In bijzondere gevallen wanneer het stressniveau onverantwoord hoog wordt voor de kat, kan in gezamenlijk overleg besloten worden de kat onder een roesje bij uw of mijn dierenarts te behandelen.

U krijgt klittengarantie: ontdekt u binnen 2 weken na de behandeling alsnog klitten, dan kom ik deze gratis verwijderen.