Voorafgaand aan de trimbehandeling

U wilt een afspraak maken omdat uw kat vachtproblemen heeft. Twijfel niet te lang voor het maken van die afspraak. De ervaring leert dat men eerder te laat dan te vroeg een afspraak maakt. Hoe eerder, hoe beter aangezien klitten en vilt ontzettend pijnlijk zijn voor een kat. Laat het daarom bij voorkeur niet gebeuren dat uw kat volledig vervilt is voordat u een afspraak maakt. 

 

U maakt een afspraak omdat uw kat vachtproblemen heeft. U kunt dit zelf niet goed bijhouden en u wilt dat ik hierbij kom helpen, u wilt advies of u wil de vachtverzorging aan een professional overlaten.

Ik wil graag weten wat het vachtprobleem is. Is er sprake van klitten of vilt? Op welke plek of plekken? Heeft u zelf al geprobeerd de klitten of vilt te verwijderen?

Ook wil ik graag de algemene gegevens van de kat: wat is zijn/haar naam, wat is de leeftijd? Is de kat eerder getrimd en laat hij/zij zich makkelijk hanteren?

Daarnaast hoor ik graag informatie over de gezondheid van de kat: zijn er problemen, wanneer was het laatste dierenartsbezoek?

Tenslotte heb ik informatie van uzelf nodig om de afspraak te kunnen maken: wat is uw adres en telefoonnummer? Wanneer wilt u afspreken? 

U kunt zich voorbereiden op mijn bezoek door ervoor te zorgen dat de kat op tijd binnen is en te zorgen dat er geen lawaai is van bijvoorbeeld spelende kinderen of een televisie. 

U kunt helpen de kat op z'n gemak te stellen door een kleedje met zijn/haar eigen geur klaar te leggen, een favoriet speeltje of die lekkere kattensnoepjes.